Identiteit & spiritualiteit (in partenariaat met Citizenne)

 4 november 20162016_11_04_identiteit

(text door Citizenne.)

Veel jongeren worstelen met het ontwikkelen van een positieve identiteit in deze superdiverse samenleving.Khadija Aznag en Omar Van den Broeck werpen een ander licht op de ontplooiing van identiteit bij moslimjongeren en jongeren met een andere etnische achtergrond. Ze schetsen op een rake manier de leefwereld van deze jongeren en inspireren zo om om te gaan met (super)diversiteit.

 

Khadija benadert deze problematiek vooral vanuit een sociaal wetenschappelijke hoek. Omar belicht dan weer de eerder spirituele aspecten.
We sluiten de avond af met Soefie liederen gebracht door de groep Al-Wassîla.

Doctor Omar Van den Broeck schreef verschillende boeken en artikels over spiritualiteit,de islam en het soefisme, waaronder “De islam in België”. Hij is ook secretaris-generaal bij de Executieve van Moslims in België.
Khadija Aznag is islamologe, stafmedewerker en trainer, verbonden aan het Vlaams Agentschap Integratie en Inburgering.

vrijdag 04 november 2016 – 18.45 uur tot 21.30 uur